Workshop for Fysioterapeuter

Planlæg “denne pause” ind i dit skema og få alt dette ud af at investere 3 formiddagstimer i et fælles forum for fysioterapeutisk udvikling og sparring:

– Optimering af udarbejdelse af behandlingsplan.
– Optimering af udarbejdelse af træningsprogram.
– Få udvidet dine fysioterapeutiske kompetencer.
– En grundig kropsundersøgelse.
– Revurdering af valg af træningsøvelser.
– En bredere tilgang til anamneseoptagelse.
– Repetition af din fysioterapeutiske viden.

En grundig fysioterapeutisk undersøgelse og dermed fundamentet for en fyldestgørende behandlingsplan og et specifikt patientorienteret træningsprogram tager cirka 30 minutter at udføre. Behandlinger og træningsøvelser baseret på 5 minutters, 10 minutters undersøgelse og etc. er simpelthen – utilstrækkelig, ufyldestgørende og uansvarligt.

Workshoppen findes i 2 varianter. På begge workshop fokuserer vi på, hvad der er relevant i en anamneseoptagelse. Smertebeskrivelse, tidligere skader og operationer samt hvilke funktioner patienten har besvær med at udføre og hvilke medicinpræparater der indtages er guld informationer at få som behandler. Hvorfor? Fordi disse oplysninger kan give os et hurtigt fingerpeg om, hvilke muskler, sener, nerver, bindevævslinjer og/eller rygsegmenter der kan være involveret. Vi skal naturligvis altid være obs på eventuelle diagnoser, som vi ikke kan se med vores blotte øje og have dem med i vores overvejelser.
Vi vil arbejde med basale test for muskelstyrke, muskellængde og smerter samt test af bindevævets elasticitet, range of motion og differentialdiagnoser. Vi øver og repeterer intensivt i 3 timer både praktisk og mundtligt. “Not repeat but redo”. På den måde kan du med det samme tage undersøgelserne og øvelserne i brug i din egen praksis.

1) Workshop der omhandler overekstremiteten med særligt fokus på 6 effektive rotatorcuff øvelser.
Her drejer det sig om skulder impingement syndrom og rotatorcuff læsion. Det betyder, at skulderled og skulderbælte skal undersøges, og vi kan ikke komme udenom også at skulle undersøge nakken, thorakalcolumna, brystkassen samt arme og hænder, for at have mulighed for at udelukke andre diagnoser, og fordi enhver ubalance i én struktur et sted påvirker strukturerne alle steder.
Gennem min tid som praktiserende fysioterapeut har jeg mødt mange patienter med enten en rotatorcuff læsion eller et impingement syndrom, der udfører skulderøvelser som hverken relaterer til genoptræning af skulderleddet eller skulderbæltet – og desværre i mange af tilfældene laver/træner patienten en indadrotationsøvelse.
På denne workshop vil vi arbejde med en grundig fysioterapeutisk undersøgelse, have fokus på kropsholdningen og bevægekvaliteten i disse 6 rotatorcuff øvelser.

Kl. 9-12 den 22. januar, 12. marts, 9. april, 7. maj eller 11. juni.
Skriv hvilken dato, du tilmelder dig på.
TILMELDING & BETALING

2) Workshop der omhandler underekstremiteten med særligt fokus på squat øvelser.
Dette med baggrund i at jeg gennem min tid som praktiserende fysioterapeut har mødt mange patienter der har fået skade i knæ, hofter, bækken og lænd pga. mangelfuld og til tider forkert instruktion i udførelsen af squat øvelser. I en grundig fysioterapeutisk undersøgelse af underekstremiteten kan vi ikke komme udenom at skulle undersøge hele ryggen, bækkenet, abdomen, hofterne, knæene og fødderne, for at have mulighed for at udelukke differentialdiagnoser og igen, fordi enhver ubalance i én struktur et sted påvirker strukturerne alle steder.
På denne workshop vil vi arbejde med en grundig fysioterapeutisk undersøgelse, have fokus på kropsholdningen og bevægekvaliteten i ryggen, bækkenet, hofterne, knæene og fødderne under udførelse af de forskellige squat øvelser.

Kl. 9-12 den 29. januar, 26. februar, 16. april, 14. maj eller 18. juni.
Skriv hvilken dato, du tilmelder dig på.
TILMELDING & BETALING

Underviser: Huong Le Nguyen